Tosya TGKD Başkanı Yusuf Varlık’tan Tosyalı Pirinç Üreticilerine Su Müjdesi

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık, Tosya’da 9 bin 600 dekar alanda pirinç ekimi yapan ve son zamanlarda yaşanan su sorunu yüzünden mahsulünü kaybetmekle karşı karşıya kalan üreticilere su müjdesi.

Başkan Varlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği olarak, Tosya’ya değer katmak ve ilçe yöneticilerine destek olmak amacıyla yaptıkları çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği çatısı altında, ilçeye değer katmak isteyen bir çok değerli Tosyalı ile bir araya geldiklerini belirten Varlık, şunları kaydetti:

“ Dernek olarak amacımız, Tosya’da katma değer üreten vatandaşlarımızın istek ve sorunlarının çözümüne katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, derneğimizin çalışmaları sonucu tespit ettiğimiz sorun ve sıkıntılara çare bulmak, hemde derneğimizin tanıtımını yapmak amacıyla Ankara’da değerli devlet büyüklerimizi ziyaret ettik. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Minder’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında ziyaret ettik. Sayın Minder’e bize iletilen Tosyalı pirinç üreticilerinin su sorunu şahsen söyledik. Kendisi konu ile yakinen ilgilendi ve yetkililerle iletişime geçti. Bu akşam ise DSİ yetkilileri beni arayarak, Çankırı Ortaca ilçesinde bulunan Güldürcek Barajı’nın kapaklarını açarak, Devrez Çayı’na su salacaklarını ve Tosyalı pirinç üreticilerin sulama sorununu sıkıntısını ortadan kaldıracakları müjdesini verdiler. İlçemizde binlerce kişiyi direkt etkileyen sulama sorununa çare bulan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Minder’e yakın ilgi ve alakası nedeniyle Tosyalı üreticileri adına şükran ve teşekkürlerimi sunarım.”

Başkan Varlık, Ankara ziyaretlerinde yer alan Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Gazeteci Yazar Mehmet Ulusoylar’a, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Enerji Uzmanı Aytunç Zafer Akça’ya ve Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Kök’e de teşekkür etti.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir