Tosya TGKD Heyeti Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’u Ziyaret Etti

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) başkan ve yönetim kurulu üyeleri Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’u makamında ziyaret etti.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı İş Adamı Sayın Yusuf Varlık, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Ulusoylar,  Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Enerji Uzmanı Sayın Aytunç Zafer Akça ve Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Avukat Sayın Mustafa Kök, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’u makamında ziyaret etti.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Derneğiniz hayırlı uğurlu olsun. Şehrinize değer katmak için çıktığınız bu yolda Allah yardımcınız olsun. Başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı Sayın Yusuf Varlık ise burada yaptığı konuşmada, kendilerini kabul etme nezaketi gösteren  Ombudsman Şeref Malkoç’a teşekkür etti.

Konuşmasında Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği’ni kurmaktaki amaçlarından bahseden Başkan Varlık, şunları kaydetti :

 ” Tosya’mız sanayi, tarım, hayvancılık, oto sanayi ve el sanatları bakımından oldukça gelişmiş bir şehir. Çalışkan ve üretken Tosyalılar sayesinde, Tosya’mız bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Tosya’mızın lokomotif sektörü ağaç sanayidir. Bu sektörde,  fabrikasyon ve atölye tipi üretim yapan yaklaşık 600’e yakın işletme var. Üreticilerimiz, Türkiye’mizin   iç oda kapı ihtiyacının  yüzde 30’unu karşılamanın yanında 15 ülkeye de ihracat yapmaktadır. Şehrimizde en büyük istihdamı sağlayan ve katma değer üreten sektörlerin başında sanayi, daha sonra ise  tarım ve hayvancılık gelmektedir. Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde  (OSB)  faaliyetlerini sürdüren çeşitli sektörlerdeki fabrikalarımız ile birlikte devasa bir ekonomiye sahip olan şehrimiz, göç vermediği gibi göç alan bir yerleşim yeridir. Bu özelliklerimiz sayesinde, Tosya’mızda üretilen bir çok ürün, hem ulusal hemde uluslar arası platformda marka halini almıştır.”

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği’ni ilçenin gelişerek kalkınmasına destek amacıyla, Tosya sevdalıları ile bir araya gelerek kurduklarını belirten Başkan Varlık,

“ Derneğimizin  bünyesinde, “ Yüksek İstişare  Kurulu ” oluşturarak, her kesimden üyelerimizin özgürce düşüncelerini dile getirebileceği bir yapı oluşturduk. Aynı zamanda dernek bünyesinde   “ Proje “ ekibi de oluşturduk. Derneğimiz adına sosyal medya hesapları ile birlikte internet sitesi açtık. Bu unsurları oluşturmaktaki amacımız,  ilçedeki bütün sektör  temsilcileriyle belirli zamanlarda ayrı ayrı toplantılar düzenleyerek  sorun ve sıkıntılar hakkında ortak bir karara vararak, bu talepleri değerli yöneticilerimizle paylaşmayı ve bu sorunları ortadan kaldırarak, vatandaşlarımıza destek olmayı istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’a Tosya TGKD heyeti tarafından, içinde Tosya pirinci, Tosya bıçkısı, Tosya kesesi, Tosya kuşağı, Taşköprü sarımsağı, Kastamonu çekme helvası başta olmak üzere bölgemize has ürünlerin içinde bulunduğu çeşitli hediyeler takdim edildi.

Fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir