Tosya’da Öğrencilerin Dikkati Yavru Kumruları Ölümden Kurtardı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yuvadan düşen yavru kuşların hayatını öğrenciler kurtardı.

Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümünde okuyan ve olaya şahit olan Emirhan Genç, (17) gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun bahçesindeki çam ağacında bulunan kuş yuvasına kargaların saldırdığını söyledi.

Saldırı sonucu yuvada bulunan bir yavru kuşun aşağıya düştüğünü belirten Genç, şunları kaydetti :

“ Kuşun düştüğünü görünce hemen durumunu öğrenmek için yanına koştum. Kuş yaşıyordu. Yuva çok yüksekte idi. Yuvaya benim yavruları tekrar koymam imkansızdı. Hemen Tosya Belediyesi itfaiye ekiplerini aradım. Onlar gelmeden bir yavru daha düştü yuvadan. Hemen onları koruma altına aldım. İtfaiyeciler gelip ağaçtaki yuvaya yavruları koymak istediler ama  yuvayı kargalar dağıttığı için koyamadılar. Bunun üzerine öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarımla birlikte, okulumuzun bahçesinde bulunan Tosya Bağ evi maketine  bir yuva yaptık. Yavruları oraya koyduk annesi görsün diye. Yanlarına su ve yemde koyduk. Anne kumru havada dolaşıyor şu anda. İnşallah yavrularının yanına gelir. Zaten yavrular iyice büyümüş. Yakında uçmayı öğrenir ve yuvadan uçarlar.”

Okulun öğretmenleri ise, öğrencilerine aşıladıkları hayvan sevgisinin, öğrenciler tarafından benimsenmesinden ve yavru kumruların kurtulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir