Tosya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde tören düzenlendi.

Tosya Kaymakamı Suat Hatam, kutlamalar kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından, Tosya Kaymakamı Suat Hatam ve Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, törene katılanların bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Hatam, Cumhuriyetin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirten Hatam şunları kaydetti :

“Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Hepimizin bildiği üzere, Cumhuriyetin ilanı milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda, milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz, kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Kurulduğu ilk gün olduğu gibi bugünde dünyanın her yerindeki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegane umut olma özelliğini en güçlü şekilde koruyan bir Cumhuriyete sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutlarım.”

Öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından geçiş töreni düzenlendi.

Törenlere, Tosya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Duyar, Baro İlçe Temsilcisi Av. Erdoğan Güven, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İYİ Parti Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir