Tosya’da 7 Aracın Karıştığı Zincirleme Trafik Kazasında 8 Kişi Yaralandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, uluslararası D-100 kara yolunun Ortalıca köyü mevkisinde kar yağışı nedeniyle İstanbul – Samsun istikameti ulaşıma tamamen kapandı. Ekiplerin  yol temizleme çalışmalarını bekleyen araçlar uzun kuyruk oluşturdu.

V. Ç. yönetimindeki 61 ADL 697 plakalı  otobüs, kar yağışı ve zeminin karla kaplı olması nedeniyle  beklemekte olan araçların en arkasında duran F.D. yönetimindeki  34 AFZ 052 plakalı otomobile çarptı.

 Daha sonra bu araçlarda, önlerinde beklemekte olan R.Y. yönetimindeki 34 BFA 111 plakalı otomobile, E. D. yönetimindeki  34 ABS 920 plakalı otomobile, A.Ç. yönetimindeki  25 ABK 138 plakalı otomobile, E. G.yönetimindeki  34 LFD 645 plakalı otomobile ve  Ö. B. yönetimindeki  14 AB 301 plakalı tıra arkadan çarptı.

Kazada, sürücü F.D. ile araçlarda yolcu olarak bulunan F.D., A. H. D., M. A.D., B.Ç., M.Ç., A. Y.ve E.Y. yaralandı.

Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Osmancık ve Tosya Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Kapanan uluslar arası D-100 kara yolunun İstanbul – Samsun istikameti, Tosya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Karayolları ve Tosya jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu tek şeritten ulaşıma açıldı. 3 saatlik çalışmanın ardından ise tamamen temizlenen yol tekrar ulaşıma açıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir