Tosya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Uluslararası D-100 Kara Yolu Ulaşıma Kapandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, uluslararası D-100 kara yolunun ilçeden geçen bölümünde ulaşım trafiğe kapandı.

İlçe genelinde gece saatlerinden başlayarak etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, yükseklerde ise 50 santimetreye ulaştı.

Uluslararası D-100 kara yolunun Samsun- İstanbul istikametinin ilçeden geçen bölümünde yer alan Yazıçam mevkisinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Yaklaşık 7 kilometrelik araç trafiği oluştu. Güzergah üzerinde bir çok maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Tosya Kaymakamlığı, Tosya Belediyesi, Tosya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Karayolları ve Tosya jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından trafiğin aksamaması için gece saatlerinden itibaren başlayan kar temizleme çalışmaları yoğun kar yağışı nedeniyle aralıksız devam ediyor.

Zincirsiz araçların geçişine izin vermeyen ekipler, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Samsun – İstanbul istikametinde yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Sürekli çalışmalar yapılarak açık kalması sağlanan yoldan ağır tonajlı araçların dışındaki araçlara kontrollü geçiş izni veriliyor. Tır başta olmak üzere ağır tonajlı araçlar, uygun park alanlarında bekletiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir