Tosya’da 30 Metrelik Yamaçta 4 Gündür Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Ekipleri Kurtardı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yamaçta mahsur kalan kediyi, itfaiye ekipleri kurtardı.

İlçenin İbni Selim Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 30 metrelik yükseklikteki yamaçta 4 gündür mahsur kalan kediyi Tosya İtfaiyesi ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışmanın sonucu kurtardı.

İbni Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Köpeklerden korkarak kaçan kedinin  yamaca çıktığını, daha sonra ise inemediğini söyledi.

Vatandaşların kendilerine haber verdiğini belirten Genç, şunları kaydetti : ” Tepenin yanında evi olan mahalle sakinleri kedinin 4 gündür orada olduğunu kendi kendine inemediğini söylediler. Bizde çok uğraştık indirmek için ama çok yüksek olduğu için başaramadık. Daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdik. Sağ olsun ekipler, merdiveni kurdu ama bu seferde kedi diğer tarafa geçti. Arkadaşlar bu seferde o tarafa kurdu merdiveni. İtfaiyeciler tam almak üzereyken korkan kedi, kendiliğinden yaklaşık 30 metrelik yamaçtan aşağı indi ve gözden kayboldu. Allah’tan sağ salim yere indi. Koşarak kaçan kedinin, açlık dışında bir sağlık sorununun olmadığını sanıyoruz. Ekiplerimizden Allah razı olsun. Onlar bizim sessiz dostlarımız, onları koruyup gözetmekte bizim görevimiz.” dedi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir