Başkan Mustafa Corcor : Tosya’da İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 300 Adet Tablet Dağıtıldı

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere 300 adet tablet ile 10 adet  televizyonun dağıtıldığını açıkladı.

Başkan Corcor, yaptığı açıklamada, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde okullarda uzaktan eğitime geçildiğini hatırlattı.

Bu süreçte, bilgisayarı olmadığı için EBA’ya erişemeyen çocukların eğitimlerinden geri kalmaması adına hem devlet hemde vatandaşlar tarafından çeşitli kampanyalar ve  çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Corcor, şunları kaydetti:

“ Milli Eğitim Bakanlığımız, resmi veriler doğrultusunda oluşturulan öncelik sırasına göre ocak ayı sonuna kadar öğrencilerimize 500 bin adet tablet bilgisayarın tamamını ulaştırmış olacak inşallah. Hayır sever vatandaşlarımız tarafından da bu çalışmaya destek olmak ve ilçemiz genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim-öğretimden geri kalmaması için  çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) tarafından 100 adet tablet bilgisayar ile 10 adet televizyon,  Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  tarafından 55 adet tablet bilgisayar ile yine ilçemizdeki hayırseverler tarafından da 35 adet tablet bilgisayar, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak amacıyla Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu tablet bilgisayarlara, devletimiz tarafından gönderilen 110 adet tablet bilgisayarda eklendiğinde, toplam 300 adet tablet bilgisayar ile 10 adet televizyon, Tosya’mızdaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmış oldu. Çocuklarımızın eğitimlerini en iyi şekilde alması ve onları geleceğe en güzel şekilde hazırlamak  için vatandaşlarımızla el ele vererek elimizden geleni yapıyoruz.”

Corcor, Tablet bilgisayar ve televizyon dağıtımına destek veren, hayırsever vatandaşlara, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği’ne, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tosyalılar adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir