Tosya’nın Yeniden Tarım Şehri Olması İçin Önemli Adımlar Atılmalı

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık, Tosya’da bulunan binlerce dekar tarım arazisinin tekrar verimli hale getirilmesinin hayati önem taşıdığını açıkladı.

Tosya genelinde binlerce dekar tarım arazisi bulunduğunu hatırlatan Başkan Varlık, “Çeşitli nedenlerden dolayı üretim dışı kalan bu verimli topraklarımızın tekrar değerlendirilmesi, hem ilçe hemde ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Varlık, Tosya’da iklim şartlarına uygun her türlü meyve ve sebzenin yetiştirilebildiğini belirterek, şunları kaydetti :

“ 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyar civarında olması beklenmektedir. Bunu öngören Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 2021 yılını Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı olarak ilan etti. Bu da göstermektedir ki, sebze ve meyve üretimi her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Tosya’mızda iklim şartlarına uygun olan her çeşit meyve ve sebze yetiştirilebilmektedir ama maalesef çeşitli nedenler yüzünden vatandaşlarımız üretimden çekilmiştir. Tarım arazilerimizi yine geçmiş yıllardaki verimliliğine ulaştırmak bizim elimizde. Devletimiz, tarım ve buna bağlı olarak yapılan hayvancılığa önemli desteklemeler vermektedir. Tosya’mızdaki üreticilerin yeterince bu desteklemelerden yararlanamadığını maalesef görmekteyiz. Bilinçli tarım yapmamız halinde, şehrimizde üretilecek sebze ve meyveler, hem ilçe hemde ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak aynı zamanda binlerce kişiye de iş olanakları doğacaktır.”

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği ile Tosya Ziraat Odası’nın, çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını belirlemek adına ortak bir çalışma gerçekleştirdiğini belirten Başkan Varlık,” Bu çalışma sonucu belirlediğimiz sorunları daha önce kamuoyu ile paylaşmış, çözüm noktasında bazı girişimlerde bulunmuştuk. Girişimlerimiz sonucu yaşanan olumlu gelişmeleri, önümüzdeki günlerde tekrar kamuoyu ile paylaşacağız.” İfadelerini kullandı.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir