Jandarma Ekipleri Tosya’da Dolandırıcılara Göz Açtırmadı

Jandarma Ekipleri Tarafından Kastamonu’nun Tosya İlçesinde 2 Kişi Dolandırıcılık Suçundan  Yakalandı.

Kastamonu Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili aşağıdaki bilgi notu  basın mensuplarıyla paylaşıldı.

1 : Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, jandarmanın ismini kullanarak dolandırıcılık yaptığı ihbarının alınması üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmaların neticesinde, 38 suçtan sabıka  kaydı bulunan ve cezaevi izinlisi olan M.A. ile arkadaşı A.A.’nın  Çorum il merkezinde ve Osmancık ilçesinde de bir vatandaşı Kastamonu ili Tosya ilçesinde 1 vatandaşı dolandırdıkları ayrıca tespit edilmiştir.

2 : Dolandırıcıların özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan insanları önce telefonla aradıkları ve “ Bir soruşturmayla ilgili size güven timlerini gönderiyoruz” dedikleri, daha sonra mağdurların evine gelen iki kişinin kendilerini “ jandarma personeli” olarak tanıttıkları ve bir soruşturma kapsamında para ve ziynet eşyalarının kendilerine teslim edilmesini, soruşturma bitince iade edeceklerini beyan ederek, vatandaşları dolandırdıkları tespit edilmiştir.

3 : M.A. ve A.A. isimli şahısların Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma ve  sıcak takip neticesinde ticari taksi ile İstanbul iline giderken üzerlerindeki 23. 685 lira ile yakalanmışlardır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir