Tosya’da İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, törende yaptığı konuşmada, Eğitimin bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç ve bir memleket meselesi olduğunu söyledi.

Türk eğitim sisteminin tüm vatandaşları iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlendiğini belirten Demirci, şunları kaydetti :

“Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz çocuklarımızın yetenek ve ilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip, milli manevi ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirilmesi için çalışmaktır.  Çocuklarımızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 2023-2024 Eğitim – Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi.

Törene, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan  Kavaklıgil, AK Parti Tosya İlçe Başkan Vekili Hüseyin Örü, CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Sayan Kefeli, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir