Tosya’da İlköğretim Haftası kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlköğretim Haftası, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Tosya ilkokulunda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Demirci, geleceğin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu olarak eğitim verilmeye başlanacak olan  ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İlköğretim meselesinin  vatan, millet ve bayrak meselesi olduğuna dikkat çektiğini hatırlatan Demirci, şunları kaydetti : ” İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır.  Sevgili öğrenciler, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.”

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sahnelendi.

Törene Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, Tosya İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir