Boşnak Belediye Başkanından El-Aksa Tepkisi

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın Eski Şehir (Stari Grad) Belediye Başkanı ve yeni kurulan Avrupa Halk Birliği (NES) partisinin genel başkan yardımcısı İbrahim Hadzibajric (Hacibayriç) İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Hadzibajric, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “El Aksa Camii’ndeki Müslümanlara yönelik şiddet, Kudüs’ün eski şehir dışındaki göstericilere yönelik saldırılar ve bu mübarek ayda İsrail’in masum Filistin halkı üzerinde uyguladığı teröre dair bilgiler, bir insan ve bir mümin olarak beni derinden etkiledi. Bu tür eylemler bana, içimize derin bir şekilde kazınmış anıları, ülkemize ve halkımıza yönelik saldırılar ile terörü hatırlatıyor.” dedi.

Bosna Hersek’te de 1992-1995 yıllarında camilerin yıkıldığını, Müslüman halkın saldırılara maruz kaldığını anımsatan Hadzibajric, “Halk olarak bizi de yok etmek istediler. Bu nedenle Filistin’i, onların korkularını ve mücadelesini diğer insanlara kıyasla daha iyi anlayabiliyoruz. İsrail’in bu insanlık dışı, medeni olmayan eylemlerini kınıyor, Filistinli kardeşlerime onlarla dayanışma içinde olduğumuzu ve saygılarımı ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

.

.

HABER VE FOTOĞRAF KAYNAK : www.balkannews.com.tr

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir