Sevda Çiftçi İçin Toplum Sağlığında Veda Programı Düzenlendi

 

 İlimiz toplum sağlığı pandemi ekibinde uzun zamandır görev yapan Hoca köyü ebelerinden Sevda Çiftçi’nin İzmir İline kendi isteği ile atanması nedeniyle dün toplum sağlığı çalışanları sevdikleri, uyumlu ve kibar arkadaşlarına veda pastası kestiler.

        Uzun zamandır pandemi Covid koordinasyonda; sabah mesai başlar başlamaz yerine göre akşam saat 19.00-20.00 ye kadar da mesailerinin başında olup hastaları ve temaslıları listeleyip sağlık ekiplerinin ilgililerin evlerine hanelerine bir an önce ulaşmalarında büyük çaba sarf eden ekip içerisinde aynı büroda görev yapıp birbirleriyle kardeş gibi anlaşan Rehabilitasyon Müdür Yardımcısı Emine Bezirganoğlu ve ebe Sevda çiftçi diğer tüm arkadaşları gibi görevlerini severek ve özveri ile yaptılar.

 Sadece hasta ve temaslıların tespiti değil, hasta yakınlarının sorularını ellerinden geldiği kadar bilgilerinin el verdiği ölçüde cevapladılar. Aşı konusunda insanlarımızın randevu almak dahil çeşitli sorularına bildikleri ölçüde cevaplar verdiler. Tüm ülkemiz genelinde sağlıkçıların gösterdikleri öz veriyi ve çabayı gösterdiler.

    Sevda Çiftçi dün görev yaptığı Toplum sağlığındaki görevinden İzmir İli il sağlık Müdürlüğü emrinde görev yapmak üzere İlimize veda etti.

       Kısa pasta kesme vedasına İhsangazi Başhekimi toplum aağlığında pandemi devresinde başarılı görev yapmış Dr. Mehmet İlhan, yine kısa süre toplum sağlığı sorumlu hekimi olarak görev yapan kibar, nezaketli hanımefendi uzman Dr. Hatice Keleşmehmetoğlu, uzun süredir toplum sağlığında mesai mefhumu gözetmeksizin cumartesi, pazar tatil günü demeden tüm sorumlu hekimlerin görev yaptığı dönemlerde kurumdan ayrılmayarak meslektaşlarına yardımcı olan, asıl görev yeri Daday toplum sağlığı hekimi olan yaklaşık iki aydır da merkez toplum sağlığı sorumlu hekimliği görevini üstlenip yine sabah gece gündüz, tatil günü her saat mesai arkadaşlarıyla beraber olan Dr. M. Enes Güneş, Rehabilitasyon Hastane Müdürü  Toplum Sağlığı pandemi kordinasyon sorumlularından Erman Yiğit, Dr. Evrin Yücebıyık, Dr. Arife Yeşim Baş, İl Sağlık Müdürlüğünde yılların personelcisi Hakkı Menteşoğlu, Toplum Sağlığında beraber mesai yaptıkları hekimler, ebeler, hemşireler, Sağlık memurları, diğer kurumlardan gelem görevli memurlar, memurlar, hizmetli ve şoförler arkadaşları Sevda Çiftçi’yi vedasında çok sevdikleri mesai arkadaşlarını yalnız bırakmadılar.

   Sorum hekim Dr. M. Enes Güneş şöyle konuştu: “Sevda Hanım çok büyük bir özveri ile asla mesai saati ve tatil günü diye bir zaman dilimi gözetmeksizin pandemi devresinde bizimle ve diğer arkadaşlarımızla beraber çok güzel bir mesai yaptık, kendisinin kibarlığı ve uyumu her zaman hatırlayacağımız davranışları arasındadır. Kendilerine bundan sonra başarılı, hayırlı sağlıklı, mutlu günler dilerim” dedi.

Sevda Çiftçi ise konuşmasında: “ Böylesine çok kıymetli oda arkadaşım Emine ablam başta olmak üzere sorumlu hekimlerimizden diğer hekimlerimizden, ebe, hemşire sağlık memuru, memur, şoför yine çeşitli kurumlardan pandemi için görevlendirilen çalışma arkadaşlarımız, hizmetli tüm mesai arkadaşlarımdan çok memnundum. Böyle bir ekipten ayrılmak inanınız çok zor bu aile olarak karar verdiğimiz bir durumdu. İzmir ilinde kapım herkese açıktır sizleri asla unutmayacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir