Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rezerv Alan Onayının Geldiğini Açıkladı

Kastamonu’nun tarihini canlandıracağı gibi deprem konusunda da öncelikli bir adım olacak Nasrullah Meydanı ve Kale arası Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabı için Kastamonu Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde önerdiği rezerv alan bakanlık tarafından onaylandı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Nasrullah Meydanı ve Kale arası Kentsel Dönüşüm Projesi’ni onaylandığını projenin başlaması için Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Belediye tarafından belirlenen rezerv alanın onayının beklendiğini belirtmişti.

Başkan Vidinlioğlu dün yaptığı açıklamada ise önerilen 5.17 hektar büyüklüğündeki rezerv alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını açıkladı.

Kastamonu tarihinin canlanması ve şehrimizin geleceği adına önemli bir projeye imza atılacağının altını çizen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu şunları söyledi:

KASTAMONU’MUZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Nasrullah Meydanı ve Kale arası Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabının çalışmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunmuştuk ve geçtiğimiz ay sonu itibariyle onaylanmıştı. Bu çalışma şehrimiz adına çok önemli. Kastamonu’muzun tarihi ihtişamını göz önüne çıkartacak örnek bir proje olarak görüyorum. Projenin başlayabilmesi için hızla rezerv alan oluşturulması gerekiyordu.

Bu doğrultuda, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Maliye Hazinesi’ne ait 5,17 hektar büyüklüğünde 60 adet taşınmazın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesi (c) bendi uyarınca “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenmesi talebimiz Bakanlık Makamı’nın oluru ile onaylandı. Gerekli resmi yazılar bizlere ulaştırıldı. TOKİ rezerv alanına yapılacak binalar için proje çalışmalarına hızla başladı. Kentsel Dönüşüm projemiz için geri sayıma geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rezerv alan onayı Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun.”

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir