Kastamonu’da Yüzde 50 Hibe Bireysel Sulama Sistemleri Başvuruları Başladı

2021 yılı tarla içi modern sulama sistemleri kurulması hibe desteği işlemleri; Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7) hükümlerine göre yürütülecektir. Bu Tebliğ, 30/1/2021-31/12/2025 tarihlerini kapsamaktadır.

Başvurular 1 Mart 2021 tarihinde başlayacak olup, 30 Mart 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır. Başvuruda, yetkili Ziraat Mühendisi tarafından hazırlanacak Sulama Projesinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Program kapsamında aşağıdaki yatırım konularına destek verilecektir:

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,                           

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan ve su kaynağına ilişkin gerekli izin belgelerine sahip olan başvuru sahipleri, yukarıda belirtilen yatırım konularına başvuruda bulunabilir.

Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı 1 Milyon TL’yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. 

Başvuru yapmak isteyen kişiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 0 (366) 214 84 00 santral numarasından 123 dahili numarasını arayarak veya şahsen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne gelerek ayrıntılı bilgi alabilir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir