Havaların Erken Isınmasıyla Birlikte Tosya’da Meyve Fidanı Satışları Başladı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde havaların erken ısınmasıyla birlikte mevsimin ilk meyve fidanları satışa sunuldu.

İlçede 17 yıldır meyve fidanı satışı yapan Mustafa Sağlamçubukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir’in Ödemiş ilçesinde yetiştirdikleri meyve fidanlarını her yıl olduğu gibi bu yılda ilçede satışa sunduklarını söyledi.

Havaların bu sene erken ısınmasıyla birlikte, ilçede meyve satışına yaklaşık 25 gün erken başladıklarını belirten Çubukçu, şunları kaydetti:

“ İzmir’in Ödemiş ilçesinde ortağı olduğum kooperatif vasıtasıyla meyve fidanlarını orada üretiyoruz. Tosya’mızın bazı kendine has meyve çeşitlerinin çeliklerini oraya götürüp, aşılayarak büyütüyor ve tekrar şehrimize getiriyoruz. Son yıllarda bodur ve yarı bodur meyve çeşitleri daha erken meyve verdiği için biraz daha çok ilgi görmektedir. Tosya’da ilkbaharda ve sonbaharda meyve fidanı dikilebilir ama çiftçilerimiz genelde ilkbahar mevsiminde  dikmeyi tercih ediyor. Bu sene havalar erken ısınmaya başladı. Şu anda Tosya’da ağaç dikmenin tam mevsimi. Ağacı ne kadar erken dikerseniz, tutma şansı o kadar fazla olur. Fidanların kökü toprağa girdikten sonra kök donmaz.”

Sağlamçubukçu, meyve fidanı fiyatlarının çeşide göre değişiklik göstermesine rağmen ortalama 20 liradan satışa sunduklarını sözlerine ekledi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir