Kastamonu’da 175 Üreticiye 7 Bin Adet Amasya Elması Fidanı Dağıtıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken uygulanan; “Kastamonu Meyveciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden alımı yapılan, 7.000 adet Amasya Elması fidanının, Merkez dâhil 16 İlçemizde dağıtımı yapıldı. İl Müdürlüğümüz bahçesinde yapılan fidan dağıtım törenine; İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih ÖNLEM,  İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Fidan dağıtım programında bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih ÖNLEM; ” Dağıtımını yapacağımız Sertifikalı Amasya Elması fidanlarının %50 si çiftçi katkısı olmak üzere toplam 80.000 TL ödeme yapılmış olup bunun karşılığında 7.000 adet fidan 175 üreticimize ulaştırılarak 105 da yeni meyve bahçesi tesisi ilimize kazandırılmış olacaktır.

İlimizde toplam 69.523 da alanda meyvecilik üretimi yapılmakta olup yaklaşık yılda 46.118 Ton üretim yapılmakta, bunun 16.902 Tonunu elma oluşturmaktadır. Her yıl sonbahar ve ilkbahar mevsiminde fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu gün burada; Amasya Elması olmak üzere tozlayıcı çeşit ile birlikte 7.000 meyve fidanı dağıtıyoruz. Fidanların sadece dikimi iyi bahçe olması için yeterli değil. Atalarımız ne güzel söylemiş; bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur diye. Bu fidanlara gözünüz gibi bakmanızı istiyorum. Bu çalışmanın hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra İlçelerden gelen Müdürlüklere ve Merkez İlçe Çiftçilerine fidanlar dağıtılarak program son buldu.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir