Başkan Vidinlioğlu’dan Çevre ve Kuraklık Vurgusu

Kastamonu Belediyesi Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

‘Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullar Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından ödüllendirildi.

Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından her yıl okullarda düzenlenen ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’nın bu yılki birincisi 795 kilogram atık pil toplayan Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

Kampanyanın ikinciliği 166.62 kilogram atık pil toplayan Merkez Ortaokulu, üçüncülüğü ise 128.78 kilogram atık pil toplayan Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu aldı. Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılan 52 okul toplamda ise 1549 kilogram atık pil topladı.

“BİR PİL 600 BİN LİTRE SUYU KİRLETEBİLMEKTE!”

16 Eylül 2019 tarihinde başlayıp 15 Eylül 2020 tarihinde sona eren ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılan okulların idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Pandemi dolayısıyla sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ayrıca küresel ısınmadan ötürü mevsim değişiklikleri oluyor ve istenilen yağışların alınmamasından ötürü bugün kuraklık tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu doğrultuda okullarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Atık Pil Toplama Kampanyası çok önemliydi. Öyle ki bir pil 600 bin litre suyu kirletebilmekte. Bu da 11 kişinin yıllık su ihtiyacına denk geliyor. Yine bir pil içeriğinde bulunan ağır metaller nedeniyle 6 metrekarelik alandaki toprağı kirletiyor. İdarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kampanyamıza katılarak suyu ve doğayı korumaya yönelik mücadelemizde bizlere destek oldukları için teşekkür ediyorum. Bilinçli bir nesil ile çevremizi koruyacağımıza yürekten inanıyorum. Tüm hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Lütfen ömrünü tamamlamış piller ve bataryaları ayrı kaplarda biriktirelim, okullarda, marketlerde ve muhtarlıklarda oluşturduğumuz atık pil toplama noktalarına bu pilleri bırakalım. Toplumsal bilinci sağlayabilirsek kaynaklarımızı ve çevremizi koruyabiliriz.” diye konuştu.

“ÇÖPLERİ YERİNDE AYRIŞTIRMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALIYIZ”

Sıfır Atık projesi kapsamında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortak bir çalışma gerçekleştirmeyi arzuladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Vidinlioğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Çöplerimizi yerinde ayrıştırmakta çok önemli. Bu doğrultuda bizler şehrimizin belirli noktalarında geri dönüşüm konteynırları kurduk. Ancak asıl önemli olan yerinde ayrıştırma. Yani evlerde çöplerin ayrıştırılabilmesi. Bu bilinci oluşturmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okullarımız ile ortak bir çalışma yürütmeyi arzuluyoruz. Çocuklarımız çevre noktasında çok hassaslar. Onların bu hassasiyetini daha da kuvvetlendirmeliyiz. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimizin de destekleriyle evsel atık ile geri dönüşümü olan atıkların yerinde ayrıştırılması sürecinde de toplumsal bir hassasiyet uyandırabiliriz. Tabi ki çocuklarımız bu doğrultuda öncü rol oynayacaklar. Onlar ülkemizin, ilimizin güçlü geleceği olacak. Alacakları sorumluluk birçok sorunun çözümü noktasında bizlere büyük destek sağlayacaktır. Çöplerimizi yerinde ayrıştırma alışkanlığı kazanmalıyız. Bu konuda çevremiz için hayati önem taşımaktadır.

İHTİYAÇ SAHİBİ 180 ÇOCUĞUMUZA TABLET DAĞITTIK

Pandemiden ötürü eğitimde de zorlu bir süreç ortaya çıktı. Online eğitimler özveriyle öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. Bizlerde bu sürece destek vermek adına ihtiyaç sahibi yaklaşık 180 çocuğumuza tablet desteği sağladık. Hayırseverlerimizin katkılarıyla sağladığımız bu destekleri sürdürmek niyetindeyiz. Bu doğrultuda gelen destekler hızla ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ekiplerimiz tarafından ulaştırılmakta. İnşallah daha fazla destek gelir ve bizlerde daha fazla ihtiyaç sahibi çocuğumuza ulaşıp online eğitimlere katılabilmeleri doğrultusunda onlara yardımcı oluruz” dedi.

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun konuşmasının ardından Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ilk üçe giren okullara ödülleri verildi.

Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt ve Serkan Bahçacıoğlu’nun yanı sıra Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Şükrü Demirel, Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden, Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nazmi Şahin, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Atık Pil Toplama Kampanyası birincisi Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi’ne Kastamonu Belediyesi Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından laptop, ikinci Merkez Ortaokulu’na masa üstü bilgisayar, üçüncü Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’na ise yazıcı hediye edildi.

Dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

Kastamonu Belediyesi ayrıca kampanyaya katılan ve 10 kilogram üzeri atık pil toplayan her okula çeşitli hediyeler gönderilecek.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir