Başkan Yusuf Varlık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı  (TGKD) Yusuf Varlık, ” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ” nedeniyle bir kutlama  mesajı yayımladı.

Başkan Varlık, mesajında, basın mensuplarının Cumhuriyet’in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Varlık, şunları kaydetti:

“Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü oldukça büyüktür. Toplumsal hayattaki etkinliğini gün geçtikçe arttıran, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu gerçekleştiren basın emekçilerinin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir