Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu : İş Var Ama Hammadde Yok

Başkan Karabıyıkoğlu açıklamasında şunlara yer verdi :

               İlçemizde faaliyet gösteren imalatçı esnafımız hammaddeye gelen zamlardan ve hammadde bulamamaktan dolayı zor günler geçiriyor.

               İmalatçı esnaflarımız pandemi sürecinde olmasına rağmen işsiz kalmamışlardır. Aksine işletme açan ve odamıza kayıt yaptıran esnafımız çoğalmıştır. Fakat bu süreçte bizi mağdur eden pandemiden ziyade hammaddeye yapılan zamlar ve hammadde bulamamak olmuştur.

               Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren firmalardan ihtiyacımız olan mdf, panel v.b. hammaddeleri bulamıyoruz. Pandemi sebebi ile işyerleri kapatılan işletmelere göre yine de azından veya çoğundan iş potansiyeli bulunan esnaflarımız bin bir türlü zorluklarla aldıkları işleri için bu sefer de hammadde bulamadığından dolayı zorluklar yaşamaktadırlar. Hammaddelere yaptıkları zamlar yetmiyormuş gibi şimdi de hammadde üretimlerini özellikle pandemi ve kur bahanesiyle düşürmüşlerdir. Bizler bunun sebebinin yine bir zam yapma telaşı olduğunu düşünmekteyiz. Esnafımızın bu zamlara karşı direnecek gücü kalmamıştır. Bu nedenle oda olarak yetkililere konu ile ilgili bir yazı yazdık. Umarız yazımızın neticesinde sorunun araştırılıp yetkililerce çözüleceğini umuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir