Hayata Sarıl Projesinin Açılışı İş Geliştirme Merkezi’nde Yapıldı.

    Gençler; Hayata Sarılmaya başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul edilen, İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırladığı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) bünyesinde bir milyon 80 bin TL destekli Madde Bağımlısı ve İntihara Teşebbüs Etmiş Kişilerin İstihdam Edilebilirliği kapsamında Hayata Sarıl Projesi’nin açılışı dün İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) yapıldı.

Proje kapsamında ilk kurs olarak planlanan Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Kursu’nun açılışına Vali Avni Çakır, KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yüksel Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İŞKUR Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, KOSGEB Müdürü Nevzat Erol, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Yeşilay Başkanı İzzet Serhat Köylü, İŞGEM Müdürü Burak Livan ve davetliler katıldı.

Proje hakkında bilgilendirmede bulunan KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç; “Burada 3 atölye kurulacak.  Bugün Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Kursu başladı. Madde bağımlısı tedavisi görmüş olan bireyler 3 ay boyunca Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Kursu alacaklar. Buradaki amaç onların istihdam edilebilirliklerini arttırmak için mesleki eğitim düzenlenmesi. Bu projenin ortaklığında Valiliğimiz, Yeşilay, Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de var. Buradaki eğitimin dışında da ailelerine danışmanlık hizmeti ve bu bireylerle ilgilenen personele de mesleki eğitim noktasında eğitimler verilecek. Proje bütçesi bir milyon 200 bin TL, bunun yüzde 90’ı olarak bir milyon 80 bin TL’si destekleniyor” ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdür Vekili Yüksel Kutlu ise, çalışmaların detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Avni Çakır, projenin gençleri bağımlılıktan kurtarmayı amaçlandığını vurgulayarak; “Gençlerimizi madde bağımlılığından uzaklaştırmak, onları hayata sarılmalarını sağlamak, boş vakitlerini meslek öğrenerek geçirmelerini sağlamak ve onları hayata hazırlamak maksadıyla SOGEP, KUZKA ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle hazırlanan projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradaki gençlerimiz yaklaşık 3 ay eğitim görecekler. Burada hem gençlerimizi zararlı alışkanlardan uzak tutmayı sağlayacağız, hem de burada meslek edinmelerini sağlayacağız. Umarım buradaki eğitimin ardından kendilerini istihdam noktasında yoğun bir çaba sarf ederek, her türlü zararlı alışkanlıktan uzak bir şekilde kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacağız. Gençlerin hayrı doğrultusunda bu projelerimizin devamı da gelecek. Onları değişik mesleklerde hayata hazırlayacağız. Gençlerimizin bir an evvel hayata atılması noktasında da buradaki işletmelerimizle de el birliği ile çalışacağız. Bu projede emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğümüze, KUZKA Genel Sekreterliğimize, KESOB’a, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Yeşilay’a, diğer STK’lara ve İŞKUR Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışın ardından Vali Avni Çakır, kursiyerleri ziyaret ederek sohbet etti. Akabinde Vali Çakır, İŞGEM binasında yer alan işletmeleri gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hayata Sarıl Projesi kapsamında ilerleyen günlerde Terzilik ve Modelistlik, Pasta Yapımı ve Sunumu Kurslarının açılması planlanıyor.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir