Tosya’nın Yetiştirdiği Değerlerimiz: Dışişleri Bakanlığı’nda Program Uzmanı Tuba Özhamamcı

T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı’nda Program Uzmanı Tuba Özhamamcı.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) olarak çalışmalarımızın bir bölümünü Tosya’mızın değerlerini bilmeyenlere tanıtmayı, tanıyanlara ise bir kez daha hatırlatmaya ayırdık.

.

Bu kapsamda, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı’nda Program Uzmanı olarak görev yapan Tosyalı hemşehrimiz Tuba Özhamamcı’ya çalışmalarında üstün başarılar dileriz.

.

.

TOSYALI HEMŞEHRİMİZ TUBA ÖZHAMAMCI KİMDİR?

Tuba ÖZHAMAMCI, 1985 yılında Ankara’da doğmuştur. İlköğrenimini Aydınlıkevler İlköğretim Okulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini ise Ankara Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur.

.
2009 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim dalında başladığı yüksek lisans eğitimine devam ederken, Türkiye Ulusal Ajansı’nın, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Comenius Okul Eğitimi Programı” dahilinde, İngiltere’nin Brixham şehrine gitmiş ve burada 6 ay süre ile “Comenius Asistan Öğretmeni” olarak görev aldığı iki okuldaki öğretmenlerle, burada uygulanan farklı pedagojik metodlar ve kullanılan materyaller üzerinde çalışmış; girdiği derslerde uygulamalarını gerçekleştirmiştir.

.
Aynı yıl Türkiye’ye dönerek tez çalışmalarına başlamıştır. Bu kapsamda 2013 yılında “İlkokul ve Ortaokul Öğretim Programlarındaki Disiplinlerarası Öğretim Uygulamalarına Yönelik Öğretmen Görüşleri” adlı tezini yazarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

.
Akabinde 2015 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı’na atanarak burada Eğitim Uzmanı olarak göreve başlamış ve Araştırma ve Geliştirme(Ar-Ge) Şube Müdürlüğü’nde üç yıl çalıştıktan sonra 2019 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı’nda Program Uzmanı olarak göreve başlamıştır ve halen bu görevimi sürdürmektedir.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir