Başkan Ali Osman Kıbışoğlu : Tosya’ya Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının Açılacağı Müjdesini Aldım

Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Kıbışoğlu, yıllardır açılması için mücadele ettikleri, “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının”  Tosya’da açılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı.

Başkan Kıbışoğlu,  İlçede  Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının olmaması nedeniyle bu alanda eğitim görmek isteyen öğrencilerin  Kastamonu’ya veya başka şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının Tosya  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek) bünyesinde, önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda açılacağı müjdesini aldıklarını belirten Kıbışoğlu, şunları kaydetti :

“ Tosya’mızın oto sanayisi, şehrimize hizmet etmenin yanında , çevre il ve ilçeler ile günde binlerce aracın geçtiği uluslararası D-100 kara yolunda seyahat eden araçlara da bakım onarım desteği vermektedir. Bu kadar yoğun sirkülasyonun olduğu sanayimizin, hem modern teknolojiyi yakalamasına, hem bu teknolojiyi kullanacak ustaların eğitilmesine, hemde geleceğimiz olan çıraklarımızın bu alandaki  en iyi eğitimi almasına ihtiyaç vardır. Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası başkanlığı görevine başladığım günden bu yana yönetimim ve esnaflarımızla el ele vererek, oto sanayimizin daha da gelişmesi için yoğun çalışmalar yaptık. Bir program dahilinde yaptığımız bir birinden başarılı  çalışmalar sayesinde, oto sanayimizin geleceğe daha güvenle bakmasına imkan ve olanak sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın biri de, Tosya  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının”  açılma çalışmasıdır.”

Başkan Ali Osman Kıbışoğlu, kendisinin de, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD)  Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğuna vurgu yaparak,”  Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği olarak, Tosya’mızın gururu, Tosya’nın ve Tosyalıların her türlü sorunuyla  yakından ilgilenen medarı iftiharımız Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı’yı makamında  ziyaret etmiş, Tosya  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının”  açılmasının oto sanayi bakımından öneminden bahsetmiştim. Bizleri can kulağıyla dinleyen Bakanımız sağ olsun konuyla yakından ilgileneceğini söylemişti. Yine, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği olarak AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Sayın Hakkı Köylü ve  Sayın Metin Çelik’i de ziyaret ettiğimizde konunun öneminden bahsetmiştim. AK Parti Tosya İlçe Başkanı Sayın Mustafa Corcor da sanayi esnafı olması nedeniyle konuyu yakından biliyor ve takipçisi oluyordu.” diye konuştu.

Kıbışoğlu, “ Kastamonulu hemşehrimiz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Safran’a da, Tosya  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının”  açılmasının önemini belirten dosya, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği heyeti tarafından daha önce takdim edilmişti. Yeni aldığım bilgiye göre, yapılan bütün bu girişimlerin başarıyla sonuçlandığını, Tosya  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne,  önümüzdeki eğitim – öğretim yılında “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının”  açılacağını, öğrendim ve çok mutlu oldum. Sanayimize ara eleman yetiştirecek olan bu bölümün açılmasında emeği geçen herkese, sanayi esnafları adına şükranlarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

Başkan Ali Osman Kıbışoğlu, Tosya oto sanayinde, modern teknolojiyle donatılmış tüm araçların, elektrik, elektronik, mekanik kısacası bütün tamir ve bakımlarının rahatlıkla yapılabilmesi için, hem ustaları bilgilendirmek, hemde sanayiye son teknoloji ekip ve ekipmanları kazandırmak için projeler hazırladıklarını sözlerine ekledi.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir