Abana kamp ve karavan turizminin merkezi olacak

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu iş birliğiyle, kamp ve karavan alanlarının tespit ve değerlendirme çalışmalarında Abana önemli bir destinasyon merkezi olma yolunda.

KUZKA’nın Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Birimi Uzmanı Nedim Emre Gürgen, bu kapsamda yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak üzere Belediye Başkanımız Yunus Akgül’ü makamında ziyaret etti.

Karadeniz’in parlayan yıldızı TR82 Bölgesinde, alternatif turizme yönelik yatırımlar kapsamında yeni kamp alanları ve trekking rotaları belirleme çalışmaları hakkında Başkanımızla istişarelerde bulunan Gürgen, “Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü” koordinasyonunda doğa turizmine yönelik yapılan çalışmaları sahil şeridiyle sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamdaki çalışmaların Abana ile devam ettiğini kaydeden Gürgen, saha çalışmalarının KUZKA, BAKKA ve İlçe belediyelerinin iş birliğinde yapıldığına işaret ederek, şu bilgiyi paylaştı:

“Bilimsel ölçütlere göre belirlenen noktalar üzerinde deneyim ziyaretleri gerçekleştirerek hem mevcuttaki kamp alanlarının kıymetlendirme çalışmaları hem de potansiyel kamp alanları tespit çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaların yanı sıra bütünleşik bir bakış açısıyla bu kamp yerlerini keyifli trekking rotalarıyla birleştirmeyi amaçlıyoruz.”

“Yeni yerler keşfetmek isteyen doğaseverler için birebir”

Yapılan her yeni saha çalışmalarında projeye yönelik inançlarının arttığını vurgulayan Gürgen, bölgenin doğa turizmine yönelik çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşündüklerini, yeni yerler keşfetmek ve bu olağan üstü doğal güzellikleri deneyimlemek isteyen doğaseverleri bölgeye beklediklerini ifade etti.

Başkanımız Yunus Akgül de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyet ifade ederek, bölgemizde yapılacak olan her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir