Kastamonu’da Deprem Tatbikatı Düzenlendi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonun da deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikat kapsamında Kastamonu Vali Avni Çakır afet ve acil durum yönetiminde görevli tüm kurumları acil koduyla toplantıya çağrıldı. İl Genelinde kurumların katılımıyla gerçekleştirilen gerçeği aratmayan tatbikatta Kastamonu Belediyesi tüm birimleriyle olası bir afete hazır olduğunu gösterdi.

 Vali Avni Çakır’ın talimatları doğrultusunda Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, belediye birimlerine acil koduyla yönergelerini geçti. Kastamonu Belediyesi Afet ve Acil Durum yönetmeliğini başlatarak gerçeği aratmaya bir tatbikata imza attı. Belediye birimleri teyakkuza geçerek olası bir depremde yapılması gereken prosedürü devreye alarak belirlenen noktalara hızla ulaştı ve gerekli müdahaleleri yapıldı.

 Konuyla ilgili bilgi veren Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, “Valimiz Sayın Avni Çakır’ın talimatıyla Kastamonu İl Afet ve Acil Koordinasyon merkezi toplantısına katıldık. Toplantı merkezine hızla ulaştık ve Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda belediyemizin kriz masasının hızla toplanmasını sağladık. Ardından tüm birimlerimiz senaryo gereği belirlenen noktalara hızla hareket ederek tatbikatı başarıyla tamamladılar. Rabbim afetlerden bizleri korusun. Gerçeği aratmayan bu tatbikatta Kastamonu Belediyesi olarak her şarta hazır olduğumuzu göstermiş olduk. Birimlerimize hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Önemli bir koordinasyonu sağladık. Senaryo doğrultusunda gerçekleştirilen tatbikat başarıyla tamamlandı” diye konuştu.

Vali Avni Çakır başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen Afet Acil Durum toplantısı ekiplerin hazırlanan senaryo gereği belirledikleri noktalara ulaşmasıyla tamamlandı.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir