K.Ü. Uygulama Anaokulu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Devredildi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsü’ndeki “Uygulama Anaokulu” imzalanan protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

.

Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz Başkanlığında yapılan protokole Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu katıldı.

.

Kastamonu üniversitemize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür eden Vali Karadeniz konuşmasında;” Bu protokolle Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsü’ndeki “Uygulama Anaokulu” tesisi İlimize daha aktif bir şekilde kazandırılacak . Bu tesis hem üniversite öğrencilerine uygulama imkânını arttıracak, hemde İlimizdeki ana sınıfı ihtiyacına katkı sağlayacaktır.

.

Bu anlamlı protokolden dolayı Rektör beye teşekkür ediyorum. Çünkü göreve başladığı günden beri tüm konularda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla üniversitemizin iş birliğini geliştirme anlamında çok büyük gayretleri ve çabaları var. Bunun sonucunda da birçok konuda önemli gelişmeler kaydedildi.

.

Daha da önemli olan husus hastanemizin üniversite ile afiliasyon uygulamasına geçmesi. Bu konuda da çok önemli aşamalar kaydedildi, ön protokol yapıldı. Bakanlığımızın onayından sonra birkaç ay gibi kısa süre içerisinde artık İlimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kavuşmuş olacak.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzde de özellikle derslik sayısının arttırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yürütüyor. Bu yılda yapılan çalışmalardan önemli neticeler alacağımızı düşünüyordum.

.

Bu protokolün, İlimizde bundan sonra yapılacak olan çalışmalara da örnek teşkil edeceğini düşünüyorum ve İlimiz eğitimine, minik çocuklarımıza, anne ve babalarına hayırlı olmasını diliyorum.“ şeklinde konuştu.

.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hamdi Topal konuşmasında; “Eğitim Fakültesi bünyemizdeki anaokulu’nun temelde kuruluş sebebi okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencilerimizin uygulama eğitimlerinin karşılanması amacına yönelikti. Böylelikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bu tesisi uygulama anaokulu olarak kullanabilecek aynı zamanda Milli Eğitimin bütün Türkiye’de uygulamış olduğu standart müfredatı da uygulanmış olacak. ” ifadelerini kullandı.

.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu Yapılan protokol gereği K.Ü. Eğitim Fakültesi Kampüsündeki Uygulama Anaokulu’nun 10 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topala teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir