Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı Tosya’da Törenle Kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şube Başkanı Galip Yaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra Tosya Asri Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde devam eden anma programında ise, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gülşen Çivici tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Ödül töreni, öğrenciler tarafından  şiirlerin okunması ve “Bir Destandır Çanakkale” adlı oratoryonun sahnelenmesinin ardından program sona erdi.

Törene, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen,  AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Sayan Kefeli, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İYİ Parti Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir