Recep Çakmak Tosya Ziraat Odası Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

Hedefimiz Örgütlü Toplum Örgütlü Üretici

Tosya Ziraat Odası Meclis Başkanı Recep Çakmak; Şubat 2023 te yapılacak Tosya Ziraat Odası seçimlerinde Oda Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Başkan Çakmak; ” Aralık ayında Odamız delege seçimlerini yaptık. Şubat ayında yapılacak seçimde delegelerimiz teveccüh gösterir bizi tercih ederlerse Odamız Başkanlığına adayım. 2010 yılında devraldığımız oda yönetiminde ilk 2 yıl Oda Meclis Başkanı, 6 yıl Tarım Danışmanı ve son 4 yıl da yine Oda Meclis Başkanı olarak görev aldım, halen bu görevime devam etmekteyim. Köyde doğup büyüdüm. Meslek olarak 29 yıl İlçe Tarım Müdürlüğünde çiftçilerimize hizmet ettim ve 2009 yılında emekliye ayrıldım. Fakat tarımdan hiç kopmadım, hep tarım ve hayvancılığın içerisinde fiilen oldum ve olmaya devam ediyorum.

Nasip olur yönetime seçilir isem; önceliğim tarımla ilgili kamu ve yerel yönetimlerle neler yapılabilir, nasıl bir yol izlenebiliri, öncelikle tarım ve hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimizle, Oda Meclisimle ve Yönetimimle birlikte araştırmak, üreticilerimizin sorunlarını önem sırasına göre çözümü için tüm gayretimizi sarf etmek olacak.

Bütün bunları yaparken adım gibi ezberlediğim Odamız 6964 sayılı Odamız Kuruluş Kanunda belirlenen yetkilerimi sonuna kadar kullanmak olacak. Meslekten biliyoruz, 12 yıldır fiilen içinde olduğumuz Odamızın çalışma ve işleyişini yeniden dizayn ederek, güler yüzlü, alçak gönüllü hizmet anlayışını tahsis edeceğiz.

Çiftçilerimizin sorunları ne ise Oda olarak biz orada olacağız. Örneğin Kredili hayvan alacaklarsa Bankalarla çok yakın ve iyi ilişkiler içinde olacağız. Toplu desteklemelerde çiftçilerimizi örgütleyerek hep birlikte hareket edeceğiz ve çiftçimizin örgütlü gücünü toplu pazarlıkta kullanacağız ve daha ucuza hayvana veya alet ve ekipmana ulaşmasına vesile olacağız.

Geçen hafta Cuma günü yaptığımız Odamızın bitişiğindeki Danışmanlık Büromuzu IPARD olarak bilinen Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hibe yardımları ile ilgili olarak çalışma yapmak üzere, Sertifikalı ve proje yapma yetkisi olan hemşehrimize tahsis ettik. Odamızla koordineli bir şekilde çalışacağız ve Tosyalıların proje hazırlama ve desteklemelerden faydalanmada karşılaştığı sorunları ortadan kaldıracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir