Tosya’da 25 Şehirden 300 Sporcunun Katıldığı Kros Ligi Yarışmaları Düzenlendi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Bölgesel Kros Ligi Yarı Final Yarışmaları düzenlendi.

25 şehirden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı Bölgesel Kros Ligi Yarı Final Yarışmaları ilçenin Sapaca köyü mevkisinde düzenlendi.

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14,16 ve 18 yaş guruplarında kız ve erkek 6 kategoride yarışmaların düzenlendiğini söyledi.

Yapılan yarışmaların federasyonlarının yıllık olarak 3 etapta yapmış olduğu kros bölgesel birincilikleri olduğunu belirten Keloğlu, şunları kaydetti :

“Bölgelerde dereceye giren takımlarımız, burada yarı finallerde mücadele ediyor. Buradan da ilk 5 takımımız ve 15 ferdi sporcumuz, Türkiye şampiyonasında Sakarya’da mücadele etmek üzere yarışlarımızı yapıyoruz. Tosya parkuru federasyonumuz olarak tescil edildi. Gayet güzel, kros için uygun olarak bir alan olduğu için yarışmaları burada yaptılar. Tosya’mızın da bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla,  başarılı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz inşallah. Başarılı olan sporcularımıza finallerde başarılar dilerim. “

Yarışma organizatör ve hakemlerinden  Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Burak Özdemir de, “ Yarışmalarımıza 25 ilden 300’e yakın bir sporcu katılıyor. Yarı final olduğu için ilk 5’e giren takımlar buradan Sakarya’da yapılacak olan final müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar. Parkurumuz, çocukların yaş grubu açısından güzel bir parkur, koşabilecekleri düz bir parkur seçmeye özen gösterdik. “ ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tosya Belediyesi tarafından tüm katılımcılara etli Tosya pilavı ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir