Tosya’da 2 Bin 500 Adet Fidan Toprakla Buluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2 bin 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Tosya Kaymakamlığı, Tosya Belediye Başkanlığı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen kampanya kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tosya Kaymakamı Suat Hatam, törende yaptığı konuşmada, Geleceğe Nefes adlı ağaçlandırma programı kapsamında ülke genelinde 4 yılda yaklaşık 25 milyon adet ağaç dikimi gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de ağaçlandırmanın en önemli kısımlarından bir tanesinin temiz bir yaşam alanı olduğunu belirterek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci ise, İlçede yapılan ağaçlandırma etkinliğinin son 2 senedir okul sahalarında yapıldığını belirtti.

Tosya Orman İşletme Müdürü Erol Çınkır de etkinlik hakkında bilgiler vererek, çeşitli türlerde 2 bin 500 adet fidanın toprakla buluşturulacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Çeşitli ikramların yapıldığı programa, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir