Tosya’da Zincirleme Trafik Kazası Meydana Geldi

 Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 tırın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı, uluslararası D-100 kara yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, yabancı uyruklu F. S. yönetimindeki 01 615 TA plakalı tır, ilçenin Çorum kavşağında bulunan alt geçidin ayağına  çarparak kaza yaptı. Kazada tır sürücüsü araçtan yola fırladı. Tır ise çarpmanın etkisiyle yaklaşık 100 metre sürüklendi ve makaslayarak yolu kapattı.

Kazayı gören ve aynı şeritte ilerleyen Çetin Bekiroğlu yönetimindeki 61 ABS 274 plakalı tır  ise yolun kenarında durdu.

Bu esnada arkadan gelen ve kaza yapan tır ile aynı uyruğa sahip olan ve sürücüsünün ismi henüz bilinemeyen  01 641 AX plakalı tır da yolda duran Bekiroğlu’nun kullandığı tıra arkadan çarptı.

Kazada yaralanan F.S. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kaza nedeniyle Uluslararası D-100 kara yolu İstanbul – Samsun istikameti tamamen ulaşıma kapandı.

Tosya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Karayolları ve Tosya Belediyesi ekipleri yolda temizleme çalışması yaptı. Çalışmaların devam ettiği yoldaki ulaşım şehir içinden sağlanıyor.

Kazaya karışan tır sürücüsü Çetin Bekiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tır şoförüyüm. Aşağıda bir kaza olmuş. Bir tır burada duvara vurmuş, duramamış orada yolu kapatmış. Bizde gördük. İster istemez durduk. Dörtlüyü yaktık. Arkadan gelen araçta bize vurdu. Baktık adam yolun ortasında yatıyor.” dedi.

Görgü şahidi bir başka tır sürücüsü ise, ” Kaza yapan araç 200 metre ileride beni sollamaya çalıştı. Herhalde heyecanlandı mı ne olduysa köprü ayağına vurdu makasladı tır. Şoför 50 metre ileriye düşmüştü arabadan  fırlayarak. “ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir