Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya’da Programlara Katıldı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya ilçesinde  Akbük  ve Aşağıdikmen köylerinde düzenlenen programlara katıldı.

2022 Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında  Akbük köyünde Bağcılıkta Telli Terbiye Sistemi malzeme dağıtım programı düzenlendi.

Programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Çakır burada yaptığı konuşmada, Bu sene  tarım alanında çok güzel projelerin hayata geçirilmesi için mesai harcadıklarını söyledi.

Devletin  bu tür imkanlarının çiftçilerle ve üreticilerle buluşma anlarına büyük bir gurur ve keyifle şahitlik ettiklerini belirten Kastamonu Valisi Çakır,  şunları kaydetti : “ Geçen sene Akbük köyümüzü ziyaretimizde, muhtar arkadaşımızla, köyün üzüm yetiştirme potansiyelinden ve bu konuda ortak bir proje fikrinden bahsetmiştik. Allah’a şükür bugün projemizin hayata geçirilmesi aşamasında da bir araya geldik. Bu sene 411 adet projemiz oldu. Vatandaşımızı bu anlamda devletimizin imkanlarıyla buluşturduk. Seneye hedefimiz inşallah en az 750 yeter ki bu anlamda talep gelsin, hatta bin.  Helalinden rızkımızı kazandığımız mesleğimize sahip çıkalım. Ne iş yapıyorsunuz dendiğinde, gururla çiftçi, yani ülkeyi ben besliyorum. Dünyayı ben besliyorum. Senin sofrana  gelen rızıkların üretimini ben burada sağlıyorum.  Bunu gururla söylememiz lazım. Bundan daha güzel iş olabilir mi. Kendi işinin patronusun. Bu işlerin kolay olmadığının farkındayım ama gıda onu gösterdi ki dünyada geleceği en şanslı, getirisi en yüksek olan sektör.  O yüzden lütfen bu anlamda boş tarlalar bırakmayalım. Yani her karış toprağımızı ekme noktasında hep beraber bir irade gösterelim. İnşallah önümüzdeki süreçte hep beraber güzel projelere imza atarız.  Daha çok arazimizi eker, biçeriz. Hem çiftçi kardeşimizin daha çok kazanmasını, hemde daha çok üretmesini hep beraber vesile oluruz. Akbük köyü muhtarımızı tebrik ediyorum.  Köylüleri tebrik ediyorum. Çiftçi kardeşlerimizi tebrik ediyorum.  Çünkü, ben İki buçuk yıldır  buradayım,  bu projeyi ilk defa burada uyguladık.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Akbük Köyü Muhtarı Hayrettin Gül de programda yaptıkları konuşmalarda proje hakkında bilgiler verdiler.

Üreticilere malzeme dağıtımının ardından program sona erdi.  Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vali Çakır, daha sonra beraberindekilerle birlikte Aşağıdikmen köyünde düzenlenen çeltik hasadı başlangıcı programına katıldı.

Programlara, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci,  MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Çakar, protokol üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir