AK Parti İlçe Başkanı Dikişci : Bunuda Sonuçlandıracağız İnşallah

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, çeltik tarlalarının  sulama suyu sorununun çözümü ile alakalı yaptıkları çalışmalarla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Bugün Kastamonu’da yaptığımız görüşmelere bir yenisini daha ekleyerek, daha önce talep ettiğimiz ve gündemimizden hiç düşürmeden takipçisi olduğumuz Tosya tarımını ve sulama sorunumuzu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim YUMAK Beyefendi ile konuştuk.  İlçemizin en büyük sorunu olan Devrez Çayımız için yapılacak olan regulatörlerin durumunu sorduk. Sayın Bakan Yardımcımızdan, sorumuza istinaden, “Hayırlısı ile sıraya aldık. En kısa zamanda gereken yapılacak” cevabını aldık ve sohbette yanımızda bulunan Kıymetli DSİ Bölge ve Orman Bölge Müdürlerimize talimatlarını iletti.

🌿”TÜM ÇABAMIZ TOSYA TARIMI İÇİN”🌿

Bilindiği üzere ilçemiz tarımında ki en büyük etkenlerden  biri olan Tosya Devrez Çayımızdaki su sorunu sebebi ile, 20 Bin Hektardan, yaklaşık 8 bin 500 hektar alana düşen ekilebilir çeltik arazisini,  tekrar eski haline döndürmek için tüm gayret ve çabalarımızla çalışıyor, Tosya tarımında, bu regulatörler sayesinde su sorununun çözüleceğine inanıyoruz.

💧”KIZLARYOLU BARAJININ EKİ OLARAK YAPILACAK AMA BİZ AYRILMASINI İSTEDİK”💧

Yapılacak olan bu çalışma, Kızlaryolu Barajı Projesine ek olarak yapılacak. Fakat; Tüm Çaba ve Gayretlerimizle, Sayın Bakanlarımızla ve Bakan Yardımcılarımızla, ve yine Kıymetli Bölge Müdürlerimizle yaptığımız tüm görüşmelerde, ayrıca Ankara ve Kastamonu’ya yaptığımız sürekli ziyaretlerimizde, bu projenin tamamen Kızlaryolu Barajı Projesinden ayrı olarak, bağımsız ihale edilmesi için uğraşmaktayız. İnanıyoruz, BUNUDA BAŞARACAĞIZ…

♥️SEVDAMIZ TOSYA♥️

Hasan Mete DİKİŞCİ

AK Parti Tosya İlçe Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir