AK Parti Kastamonu Ve Tosya Teşkilatlarından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Ziyaret

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, ziyaretle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi :

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli bey ile yapmış olduğumuz toplantıda , Tosya’mız için taleplerimizi yazılı olarak ilettik. Tosya’ya davet ettik. Taleplerin yapılması için gerekli birimlere havale etti. Davetimize olumlu yanıt aldık.

Taleplerimiz şu şekildedir.

1. İlçe Tarım binamızın küçük olması sebebiyle ,yıkılan ilçe tarım binamızın yeniden yapılıp vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmesi ilçemiz için önemli bir gereksinimdir.

2. Köylerimizde toplulaştırmanın acilen yapılması konusunda destek istiyoruz.

3. Kargı, Ilgaz, İskilip, Çorum, Çankırı’nın yakın köylerinin ve Tosya ilçemize hitap edecek şekilde bölge halkının ürünlerinin satışının sağlanacağı bir sebze hali ve ürünlerin taze tutulmasını sağlayacak soğuk hava deposu da ilçemiz için önemli bir ihtiyaçtır.

4.Tarımsal amaçlı desteklemelerin artırılması, vahşi sulama ve kanal eksiklikleri nedeniyle suyun azalması ve tarım arazilerinin azalmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Kösen çayı sulama arkı, Suluca , Küçükkızılca, Çukur, Sofular, Kuşçular, Yenidoğan, Yukarıkayı sulama arkı projelerinin ihaleleri yapılmalı ve gerekli yerlerde yeni sulama kanalları yapımları gerekmektedir. Sulama sıkıntısı sebebiyle ekilebilir arazilerimiz yarı yarıya azalma göstermiş olup Tosya pirincimiz, bağ ve bahçelerimizde ekim azalmış olup hobi amaçlı yetiştiriciliğe dönmek üzeredir. Tarımsal amaçlı desteklemeler ve sulama kanallarının yapımı ve bakımı elzem hale gelmiştir.

5. Dört-beş yıl önce başlanan ve hala bitirilemeyen Akbük ve Çukurhan göletlerinin acilen bitirilmesi ve yatırım programına alınan Bayat ve Aşağıkayı göletlerinin ihale aşamasına getirilmesi, yeraltı barajları (Çaybaşı , Gökçeöz, Kaleyakası mevkii) yapılması , içme ve sulama  ihtiyacına çözüm olacak bu projenin hayata geçirilmesi ve bitirilmesi ilçemiz için büyük önem taşımaktadır.

6.Pirincimizin şeker oranının düşük olması nedeniyle, bununla ilgili bilimsel çalışmaların yapılarak, diyet pirinç olarak satışının yapılabilirliği ve yapılması halinde bu konuda teşvik ve desteklerin yapılması önemlidir.  Pirinç üretimi ve geliştirilmesi için Devrez çayı  üzerine gölet yapılması önemlidir.

7.Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmaması sebebiyle genişletilmesi için  gerekli olan ve Sn.CUMHURBAŞKANIMIZIN oluruyla orman sahasından çıkartılacak alanların işlemlerinin ivedilik verilmesi büyük önem taşımaktadır.

8.Şehrimiz siteler mevkiin de mevcut orman deposunun Bozkurt’taki gibi bir felakete sebep vermemesi için  Ortalıca ve Avşar depolarına taşınması gerekmektedir. Ortalıca deposunun tadilatı  gereklidir.

9.Orman arazileri içinde, ekipleriniz tarafından yeri belirlenecek olan bir alanda hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin yapılması önemlidir.

10.Organize sanayi bölgesinin doğu tarafından geçen Gökçeöz deresinin, herhangi bir afete sebep vermemesi için ıslahı gerekmektedir. Organize sanayi için sorun olmaktadır.

11.Köylerde projelendirilen ve afetlere sebep vermemek için yapılması planlanan taşkın koruma duvarlarının yapılması önemlidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir