Tosya’da Soğuk Hava Sebze Pazarını Etkiledi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde etkili olan soğuk hava ve don, pazartesi günleri kurulan sebze pazarını ve esnafları olumsuz etkiledi.


Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya’da kurulan sebze pazarının hem Tosyalılara hemde çevredeki ilçelere hizmet veren bölgenin en büyük pazarlarından birisi olduğunu söyledi.


Tosya’da mevsim şartlarına uygun her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiğini belirten Özipek, şunları kaydetti:


“ Şehrimizde yetişen ürünlerin yanı sıra Ankara’dan da getirilen ürünler, pazartesi günü kurulan pazarda satılmaktadır. Hem hesaplı, hemde taze olduğu için vatandaşlarımız, pazara yoğun ilgi göstermektedir. Havaların soğuk ve karlı olması sebebiyle bu gün kurulan pazarda müşteri de, pazarda tezgah açan esnaf da çok az sayıda. Böyle soğuk havalarda vatandaşlar ihtiyaçlarını genelde marketlerden karşılıyor. Ancak, marketlerde bulamadıkları ürün için pazara geliyorlar. Pazarda fiyatlar hem soğuk havanın etkisiyle, hem girdi maliyetleri nedeniyle, hemde son dönemlerdeki artış nedeniyle oldukça yüksek. Bu durum üreticileri ve tüketicileri olumsuz yönde etkilemektedir. İnşallah en kısa zamanda bu sorun ve sıkıntılar düzelir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir