Ankara Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanlığına Hasan Şen Yeniden Seçildi

Ankara Kastamonu Dernekler Federasyon’u 8. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.

Federasyona üye derneklerin delegelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen kongrede, mevcut başkan Hasan Şen yeniden başkan seçildi.

Divan Başkanlığını Sadık Erikci ile üyelikleri İlhan Sertkale, Güler Özkarar ve Türkan Tutkun’un yaptığı AHİDER Genel Merkezi’nde düzenlenen olağan kongreye, Ankara’da yaşayan Kastamonuluların yanısıra siyaset ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılımı oldukça yoğundu.

Başkent Ankara Meclisi Başkanı ve Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Batı Karadeniz Birliği Başkanı Tuncay Gençler’in de selamlama konuşması yaptığı kongrede, Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu’nun İstanbul’da Kastamonu için bir çalışma içinde olduğu sebebiyle katılmadığını beyan eden telgrafı yoğun alkış aldı.

Başkan Hasan Şen, kongrede yaptığı konuşmada, birlik beraberlik içinde başkent Ankara’da artık kabuğunu kırmış ve bölgesinde de öncü bir Kastamonu Dernekler Federasyon’u olarak yola devam etmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

Yeni dönemde sadece Kastamonu’ya dair çalışmalar ile yetinmeyeceklerini belirten Şen, “yaşadığımız şehre değer katmak için Başkent Ankara Meclisi ve Batı Karadeniz Birliği ile yeni projeler içinde olacağız. Artık, doğduğumuz şehir Kastamonu kadar doyduğumuz şehir Ankara’ya da katkı sunma zamanı” dedi.

Federasyon’a üye derneklerle de seslenen başkan Şen, özellikle ilçe ve köy derneklerimiz, önümüzdeki dönemde kendi içlerinde çalışmalara daha çok yönelmesi gerekiyor. Koronavirüs döneminde adeta evlerinde hapis hayatı yaşamak zorunda kalan Ankara’daki hemşerilerimiz çeşitli sosyal faaliyetler ile moral bulmalarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Mevcut başkan Hasan Şen başkanlığında tek liste ile gidilen kongrede yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporları, ve tahmini bütçe okunarak kabul edildi.

Yeni yönetim Kurulu görev dağılımı ise aşağıdaki isimlerden oluşuyor.

Hasan Şen – Başkan
Sadık Erikçi – Genel Sekreter
Sıktı Akın – Genel Sekreter Yardımcısı
Şefika Biçer – Başkan Yardımcısı
İlhan Sertkale – Başkan Yardımcısı
Türkan Tutkun – Başkan Yardımcısı
Nagehan Akbaba- Başkan Yardımcısı
Ali Yılmaz- Sayman
Ayhan Aydın – Sayman Yardımcısı
Erdal Şen – Yönetim Kurulu Üyesi
Veysel Çay – Yönetim Kurulu Üyesi
Müslüm Pınarcı – Yönetim Kurulu Üyesi
Güler Özkarar – Yönetim Kurulu Üyesi
Bilal Diribaş – Yönetim Kurulu Üyesi
İbrahim Yay – Yönetim Kurulu Üyesi

Haber: Erdal ŞEN
Fotoğraflar: Veysel ÇAY – Erdal ŞEN

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir