Tosya’da Kur’an Bülbülleri İçin İstanbul Gezisi Düzenlendi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hamzababa Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda eğitim gören hafız adayları için İstanbul gezisi düzenlendi.

Hayırsever iş adamı Yusuf Varlık, düzenledikleri gezi ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul’da tarihi ve turistik mekanları ziyaret ettiklerini söyledi.

Gezinin  2 gün sürdüğünü belirten Varlık, şunları kaydetti: “  Bilindiği üzere, Kur’an-ı Kerimin tamamını ezbere bilen ve okuyan kişilere hafız adı verilmektedir. Hayatlarının  baharında hafız olmak için yoğun bir şekilde çalışan yavrularımızın azim ve kararlılıkları takdire şayandır. Pandemi salgını nedeniyle yaşanan kısıtlamaların onlarda oluşturduğu olumsuzluğu bir nebze olsun gidermek adına, kursun değerli idarecileri,  hocaları ve  geleceğimizin aydınlık yarınları olan hafız adayı öğrencilerimizle birlikte İstanbul’da harika 2 gün geçirdik. İstanbul’un  tarihi ve turistik güzelliklerini hep birlikte görme imkanımız oldu. Geçtiğimiz yıllarda da yine hafız adayı öğrencilerimiz için Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlemiştik. Önümüzdeki yıllarda da bu tür gezilere devam etmeyi düşünüyoruz inşallah.“

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir