Tosya’da Hikayelerle Değerler Eğitimi eTwinning Projesi Tamamlandı

Değerler Eğitimini masal ve hikaye yoluyla aktarabilmek, toplum tarafından kabul görülen değerleri uygun okul ortamı oluşturarak geliştirmek ve pekiştirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Web 2.0 araçlarını kullanabilme becerisi kazandırmak, drama yoluyla kendilerini anlatabilecekleri fırsatlar oluşturmak, iletişim becerilerini artırmak gibi amaçlarla hazırlanan projede sona gelindi. İlçemizden 4, Türkiye genelinde 9 ve Romanya’dan 1 ortağın katılımı ile kurulan proje Avrupa projesi olarak kurulmuş olup İlçemiz Tosya İlkokulundan Tuğba KALE’nin ve Tunceli-Elti Hatun Anaokulundan Burcu TURAN ABAY’ın kurucu ortağı olduğu Hikayeler ile Değerler Eğitimi eTwinning Projesine; Romanya’dan Scoala gimnazială nr. 1 Firtanesti, Grădinița nr. 1 -structura, ilçemizden Tosya İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Ekincik 100.Yıl İlkokulu, Tunceli’den Elti Hatun Anaokulu ve Atatürk Anaokulu, Eskişehir’den 24 Kasım İlkokulu, Tekirdağ/Çorlu’dan Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, İzmir’den Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu yer aldı.

01.10.2020 – 31.05.2021 tarihleri arasında yürütülen projede “sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, yardımlaşmak, paylaşmak, sabır, sorumluluk ve hoşgörü” değerleri belirlenen hedefler doğrultusunda proje katılımcı okulları tarafından ele alındı.

Hikayeler aracılığı ile değerlerimizin hayata geçirilmesinin hedeflendiği projede “Eğitim evde başlar.” düşüncesinden yola çıkarak aile katılım etkinlikleri ile veliler de projeye dahil edildi.

Değerlerimizin kalıcı olarak aktarılmasında öğrencilerimize yaparak yaşayarak öğrendikleri aktif öğrenme ortamları sunuldu.

Pandemi sebebiyle uzaktan eğitim sürecinde Web 2.0 araçları kullanılarak öğrencilerin öğrenirken eğlenmesi sağlandı.

Öğretmenler arası bilgi alışverişinin aktif olduğu, işbirlikçi çalışmalar ile yürüttülen projede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

TRT EBA TV Okuyorum Yazıyorum Ekibi ile Söyleşi, Çocuk Kitapları Yazarı Burcu BAHAR ile yazar-öğrenci buluşması, “Nohut Adam” isimli hikaye kitabının çizeri Gizem Gözde UÇAR ile atölye çalışması, e-Safety Label Elçisi Zeynep ÖZTOPRAK tarafından düzenlenen İnternet Güvenliği Semineri, Kastamonu Masal İl koordinatörü Serpil ORTAACAR ile “Sabır Taşı” Masal Gecesi gibi etkinlikler düzenlendi. Yapılan bu etkinlikler ile öğrencilere farklı öğrenme ortamları sunularak bilgi alış-verişi amaçlandı. Bununla birlikte projede yer alan tüm öğrenciler birbirlerini tanıma fırsatı yakalayıp toplum karşısında kendilerini ifade etmelerine ortam hazırlandı.

Öğrenmeyi ve öğretmeyi seven yeniliklere açık proje ortaklarının ve öğrencilerinin özverili çalışmaları ile dokuz ay boyunca süren Hikayeler İle Değerler Eğitimi eTwinning projesi Mayıs ayı itibari ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir