Başkan Yusuf Varlık’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Varlık, mesajında,  Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınların, üstlendikleri misyonu ve yaşatma görevini hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirdiğini, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olduklarını kaydetti.

Kadınların, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçaları, üretimin etkin unsurları olduğunu belirten Başkan Yusuf Varlık, mesajında şunlara yer verdi:

“Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri övünç kaynağımızdır. Büyük Önder Atatürk’ün öngörüsüyle, kadınlarımız her alanda erkeklerle eşit koşullarda olacak şekilde yasal düzenlemeler, birçok dünya ülkesinden önce hayata geçirilmiştir. Ülkemizde, kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, kadın hakları konusunda önemli gelişmeler sağlanmaktadır. Kadın erkek eşitliğinin gerçekleşmesi için gösterilen çabaları destekliyor, tüm vatandaşlarımızı bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir