Tosya’da 300 Kişilik Caminin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Gökçeöz Köyü Küçükerenler Mahallesinde 300 kişilik caminin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Küçükerenler Mahallesinde düzenlenen törende, Tosya Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı’nın yaptığı konuşmanın ardından, Kuran-ı Kerim okundu, dua yapıldı ve kurban kesildi.

Gökçeöz Köyü Küçükerenler Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Şenlik, burada yaptığı konuşmada, “ Allah herkese nasip etsin böyle bir güzelliği yaşamayı. Ailemiz arasında görüştük, buraya cami yaptırmaya karar verdik. Cenab-ı Allah bize nasip etti. Kendi imkanlarımızla cami yaptırıyoruz. Kimseden bir beklentimiz yok. Ama cami yaptırmaya katkı vermek isteyen olursa da saygı duyarız. Hava şartlarına bağlı olarak en kısa zamanda inşaatı bitirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Gökçeöz Köyü Muhtarı Mustafa Söylemiş ise, “ Köyümüze bağlı Kardım Mahallesine, iş adamımız Sayın Hüseyin Şenlik’in yardımlarıyla bu camiyi yapıyoruz. Yaklaşık 300 kişi civarında bir kapasitesi olacak olan camimiz, yan tarafında yer alan otopark alanıyla birlikte toplam 3 bin 600 metre kare alan üzerine kurulacak. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Düzenlenen törene, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı Yusuf Varlık, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir